Tietojen käsittelyn perusteita: järjestetty lista

Järjestetty lista (ordered list) poikkeaa linkitetystä listasta merkittävästi. Siinä missä linkitetyssä listassa pitää lähteä aina alusta (tai lopusta jos on kahteen suuntaan linkitetty lista) hakemaan tietoa, niin järjestetyssä listassa haku voidaan kohdentaa avaimen perusteella suoraan oikeaan elementtiin.

Jos ajatellaan, että meillä on linkitettyä listaa koskevassa artikkelissa esille tuomani lista käytössä, pitäisi tehdä paljon töitä löytääkseen tietyn ihmisen listalta. Nimi ja osoite pitää olla ainakin oikein. Samannimisiä ihmisiä kun voi olla useita, toisaalta samassa osoitteessa voi asua kaksi eri listalla olevaa henkilöä. Esim. perheen isä ja joku lapsista. Koska lista ei ole järjestyksessä, joudumme lähtemään aina listan alusta ja vertailemaan nimi ja osoite tietoja jokaisen elementin kohdalla erikseen.

Järjestetyssä listassa annamme listaa luodessa jokaiselle oliolle uniikin tunnuksen, esimerkiksi järjestysnumeron. Kun tiedämme, että tietyn olion data on listalla elementissä X (tarkemmin sanoen viittaus olion dataan), voimme kohdistaa tarvittaessa toimenpiteitä suoraan tähän elementtiin aloittamatta hakua listan alusta joka kerta erikseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

WordPress.com.

Ylös ↑