Info

Terve.

Kristian Virtanen
Kristian Virtanen

Olen vuonna 1975 syntynyt ohjelmistokehityksen sekä sovellus- ja neuvontapalvelun ammattilainen. Bittien pyörittely on ollut harrastukseni jo muinaisesta 80-luvusta saakka. Minua kiinnostaa ohjelmistotuotanto sekä erilaisten verkko- ja sosiaalisten medioiden hyödyntäminen ja tehokäyttö. Pidän myös palvelu-,tuki- ja opetustyöstä.

Suoritin tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinnon vuosien 2013 ja 2014 aikana Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksessa.

Suoritetut tutkinnon osat

  • 3.1 Tieto- ja viestintäteknisessä toimintaympäristössä toimiminen
  • 3.2 Ohjelmiston suunnittelu
  • 3.3 Ohjelmiston toteuttaminen, testaaminen ja käyttöönotto
  • 3.6 Sovellus- ja neuvontapalvelutuessa toimiminen

Tässä blogissa käyn läpi monenlaisia asioita aina yksittäisista koodivinkeistä sovellustuotannon kokonaisuuksiin. Käsittelen myös tietoturvaa ja sosiaalista mediaa.

Tapahtunut aiemmin
Vuoden 2013 aloitin suorittamalla ohjelmointikurssit.com sivuston ohjelmoinnin perusteet ja J2SE verkkokurssin jonka jälkeen suoritin Helsingin Yliopiston peliohjelmoinnin MOOC:n. Saman vuoden syksyllä aloitin Tampereen aikuiskoulutuskeskuksella IT-Startti nimisen koulutuksen. Muutamaa viikkoa myöhemmin aloitin myös Java-ohjelmointikoulutuksen. Yhdessä nämä kaksi koulutusta mahdollistavat yllämainittujen ammattitutkinnon osien suorittamisen.

Aiempina vuosina ohjelmointi harrastuksena on johtanut mm. muutaman pienen pelin, sekä BASIC-tulkin koodaamiseen. Ylläpidin myös kahta ohjelmointiin keskittynyttä englanninkielistä netti-sivua muutaman vuoden ajan. Ylläpitämisen lisäksi, opettelin basicprogramming.org sivustoa rakentaessani XHTML + CSS taitoja sekä yhdistelin WordPress blogaus ohjelmistoa, SMF foorumia ja mediawikiä.

Ubuntun Suomalaisen yhteisön toimintaan olen osallistunut mm. olemalla mukana järjestämässä uuden Ubuntu-julkaisun julkaisutapahtumaa.

WordPress.com.

Ylös ↑